Misschien had u nog niet van een slowjuicer gehoord en was u eigenlijk op zoek naar een sapcentrifuge. U dacht wellicht dat een sapcentrifuge de beste koop zou zijn om van die gezonde groente- en fruitsappen te maken. Toch is een slow juicer hierop echt een betere variant.
Verschil slowjuicer en sapcentrifuge: slow versus fast

Het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge is best groot. De naam van een slow juicer zegt het al: een slowjuicer maakt op een slow manier vers sap. Hierbij vindt geen verhitting plaats, waardoor het merendeel van de vitaminen en mineralen uit het fruit en de groenten nog aanwezig zijn. Een sapcentrifuge draait juist snel rond, waarbij de verhitting die hierbij komt kijken weer gezonde stoffen verloren laat gaan.

Hoe werken sapcentrifuges?

De werkzaamheid van een sapcentrifuge is eenvoudig. Het fruit of de groente wordt door een ontzettend snel ronddraaiende rasp geduwd. De pulp wordt hierbij gescheiden van het sap. De voedingsstoffen die hierbij overblijven, liggen echter een stuk lager dan bij de slowjuicer. De structuur van vitamines, mineralen en andere voedzame stoffen is aangetast, waardoor uw lichaam er minder van kan opnemen. Bovendien gaat het sap vrij snel schiften en het pulp wat uit de sapmachine komt is ook nog vrij nat.

Hoe werken slowjuicers?

Bij slowjuicers wordt het fruit of de groente echt gemalen en gekneusd voordat het wordt geperst. Door deze voorverwerking hoeft het persmechanisme van de slowjuicer niet zo hard te draaien dan een sapcentrifuge. Een slowjuicer geeft ook meer sap dan een sapcentrifuge en dit sap is van hogere kwaliteit. Een slowjuicer is dan ook met stip de koning onder de sapmachines!
Kijk ook bij onze videofilmpjes over de werking van de Versapers slowjuicer!
Slowjuicer of sapcentrifuge: nog meer verschillen

  • Sapcentrifuges maken veel meer lawaai dan een slowjuicer
  • De kwaliteit van een slowjuicer ligt in waarde veel hoger
  • Een sapcentrifuge is goedkoper, maar gaat minder lang mee
  • Niet alle groenten of fruit zijn geschikt voor een sapcentrifuge. Een slowjuicer biedt hierin meer opties
  • Het pulp dat uit een sapcentrifuge is vaak nog heel nat, waaruit blijkt dat een sapcentrifuge minder sap perst dan een slowjuicer

Overtuigd van de voordelen van een slowjuicer?

Bent u overtuigd van de voordelen van een slowjuicer en wilt u misschien een slowjuicer kopen?

Meer info

Een slowjuicer is de koning onder de sapmachines!